Prihod na Finsko

Ob dveh zjutraj smo imeli zbor pred glavno avtobusno postajo v Kranju. Dobre pol ure kasneje pa nas je prišel iskat naš voznik GoOptija. GoOpti nudi prevoze od letališč in do letališč. Ta nas je odpeljal do Zagrebškega letališča. Na letališču smo naredili check-in in nato je sledilo vkrcanje na let. Sledil je prvi let z družbo Lufthansa do največjega evropskega letališča, ki leži v nemškem mestu Frankfurt.


Iz Frankfurta pa smo imeli prestopni let z isto letalsko družbo do Helsinkov. Po pristanku letala smo šli iskat prtljago. S prtljago ni bilo večjih problemov. Nadaljevali smo proti železniški postaji, ki stoji pod letališčem. Sledil je nakup kart. Ugotovili smo, da bomo morali vlak tudi trikrat prestopiti.

Prestopi so izgledali takole :

Helsinki Airport ➡️ Tikkurila ➡️ Tampere ➡️ Pori

Pot z vlakom je trajala dobre 3 ure. Ob izstopu na postaji pa nas je počakal naš koordinator Jaakko Niemela. Ta nas je nato peljal z lastnim kombijem znamke Ford do našega hostela, kjer nas je toplo pričakala gostiteljica.

Ker pa smo bili lačni, smo imeli v načrtu iti v restavracijo McDonalds. A se ni izšlo po naših načrtih, saj je naša gostiteljica predlagala, da naj gremo raje v restavracijo Hesburger. Naš koordinator se je z njo strinjal in nas odložil pred Hesburgerjom. Profesorici sta šli po svoje, mi pa smo šli do stavbe, v kateri je Hesburger. Ugotovili smo, da je bil zaprt. Sklenili smo, da se odpravimo peš do McDonaldsa. V njem smo si naročili hrano, jo pojedli in nato odšli do hostela, kjer smo se pripravili na spanje in odšli spat.

Comments

Popular posts from this blog

Spoznavanje mesta

Obisk podjetij